Välj Rätt Flyttfirma: 7 Viktiga Kriterier för En Smidig Flyttning

Categories: Flyttning Tips
Flyttfirma

När det är dags för en flytt är en av de mest avgörande besluten att välja rätt flyttfirma. En pålitlig flyttfirma kan göra hela skillnaden och göra flyttprocessen smidig och stressfri. Men hur väljer man rätt flyttfirma? I denna guide kommer vi att fokusera på de viktigaste kriterierna att tänka på när du väljer en flyttfirma. Genom att göra ett informerat beslut kan du försäkra dig om att din flytt går så smidigt som möjligt. Låt oss dyka in!

1. Licensiering och försäkringar:

Det första du bör kontrollera är att flyttföretaget har de nödvändiga licenser och tillstånd för att bedriva sin verksamhet. En seriös flyttfirma bör vara registrerad och följa alla lokala, regionala och nationella regler för transport och flyttservice. Dessutom är det viktigt att kontrollera att företaget har adekvata försäkringar för att täcka eventuella skador som kan uppstå under flyttningen.

2. Omdömen och referenser:

Undersökning av omdömen och referenser från tidigare kunder är ett utmärkt sätt att bedöma en flyttfirmas pålitlighet och servicekvalitet. Leta efter omdömen på deras hemsida och på oberoende recensionsplattformar. Var uppmärksam på både positiva och negativa recensioner för att få en helhetsbild av företagets rykte.

3. Erfarenhet och kompetens:

En etablerad flyttfirma med lång erfarenhet i branschen är oftast ett säkert val. Erfarna flyttfirmor har hanterat olika typer av flyttningar och har därför den nödvändiga kompetensen för att lösa potentiella utmaningar som kan uppstå under din flytt.

4. Prisuppskattning och transparens:

Begär alltid en skriftlig prisuppskattning från flyttföretaget innan du fattar ett beslut. Var försiktig med oseriösa företag som ger muntliga uppskattningar eller undviker att ge detaljer om kostnader. En pålitlig flyttfirma kommer att vara transparent med sina priser och ge tydliga detaljer om vad som ingår i kostnaden.

5. Sortiment av tjänster:

Kontrollera vilken typ av flytthjälp företaget erbjuder. Det kan vara allt från packning och flyttning till montering och demontering av möbler. Välj en firma som erbjuder de tjänster du behöver för att förenkla hela flyttprocessen.

6. Lokal kännedom:

En flyttfirma som har god kännedom om det område där du flyttar till eller ifrån kan vara till stor hjälp. Lokal kännedom kan bidra till smidigare transporter och effektiva rutter.

7. Kundsupport:

En bra kundsupport är viktig för att hantera eventuella frågor eller bekymmer före, under och efter flytten. Se till att flyttföretaget har en tillgänglig och vänlig kundsupport som kan hjälpa dig när du behöver det som mest.

Att välja rätt flyttfirma är avgörande för en framgångsrik flyttning. Genom att tänka på licensiering, försäkringar, omdömen från tidigare kunder och andra viktiga kriterier kan du göra ett informerat val. Ta dig tid att forska och jämföra olika flyttfirmor för att hitta den som bäst passar dina behov och ger dig den trygghet du behöver för en smidig flyttning. Lycka till!

Vilken flyttfirma är bäst?2023-09-20T10:07:58+00:00

Att flytta är en stor och ibland stressig upplevelse. Valet av rätt flyttfirma kan göra hela skillnaden för en smidig flyttprocess. Men med så många flyttfirmor på marknaden, hur vet man vilken som är bäst? Låt Jämförflytt.se hjälpa dig navigera genom detta viktiga beslut.

Vad du bör titta efter i en flyttfirma:

 1. Rekommendationer och recensioner: Kundomdömen ger en inblick i andra människors erfarenheter med företaget. På Jämförflytt.se har vi en lista över flyttfirmor med recensioner, så att du kan jämföra kundernas erfarenheter.
 2. Licensiering och försäkring: Det är viktigt att din flyttfirma är licensierad och försäkrad för att skydda dina ägodelar.
 3. Erfarenhet: En firma med flera års erfarenhet inom flyttbranschen är mer benägen att ha den nödvändiga kunskapen för att hantera komplexa eller utmanande flyttar.
 4. Pris: Medan priset är viktigt, bör det inte vara den enda faktorn. Ibland kan en billigare offert betyda mindre tjänster eller dolda avgifter.
 5. Tjänster: En topp flyttfirma kommer att erbjuda ett brett utbud av tjänster, såsom packning, uppackning och förvaring.

Varför Jämförflytt.se är en unik resurs:

På Jämförflytt.se strävar vi efter att göra valet av flyttfirma enklare för dig. Vi har samlat licensierade, försäkrade och noggrant granskade flyttfirmor på en plattform. Vår plattform låter dig jämföra priser, tjänster och kundrecensioner, så att du kan göra ett välgrundat val.

Det bästa valet av flyttfirma beror på dina individuella behov, budget och preferenser. Vad som är bäst för en person kanske inte nödvändigtvis är det bästa för en annan. Genom att utnyttja Jämförflytt.se kan du hitta en flyttfirma som bäst passar just dina behov. Oavsett ditt val, kom ihåg att en bra flyttfirma kommer att lindra stressen av flyttdagen och se till att dina ägodelar når sitt nya hem tryggt och säkert!

Vilka flyttkartonger är bäst?2023-09-20T10:04:27+00:00

När det är dags att flytta står du inför många beslut, och ett av de viktigaste besluten gäller valet av flyttkartonger. Att välja rätt flyttkartonger är avgörande för att skydda dina ägodelar och förenkla flyttprocessen. Men vilka flyttkartonger är egentligen bäst? Här är några tips.

Vad du bör titta efter i en flyttkartong:

 1. Styrka och hållbarhet: Kartongen ska vara tillräckligt stark för att klara av tunga föremål och tålighet för att motstå skador vid flyttningen. Särskilt förbättrade flyttkartonger kan hantera tyngre laster och är oftast tillverkade av dubbla lager wellpapp.
 2. Storlek och form: Standardstorlek på flyttkartonger är oftast optimal för de flesta föremål, men ibland kan du behöva specialstorlekar för t.ex. böcker, kläder eller skrymmande föremål.
 3. Hanterbarhet: Se till att kartongen har förstärkta handtag som inte rivs lätt, vilket gör det enklare och säkrare att lyfta och bära kartongerna.
 4. Återanvändbarhet: Kvalitetskartonger kan återanvändas flera gånger. De kan vara lite dyrare initialt, men deras hållbarhet kan göra dem till ett mer ekonomiskt val i det långa loppet, särskilt om du förväntar dig flera flyttar i framtiden.
 5. Miljövänlighet: Många föredrar nu miljövänliga flyttkartonger tillverkade av återvunnet material. Dessa kartonger är inte bara bra för planeten, men de är ofta lika starka och hållbara som traditionella kartonger.

När du väljer flyttkartonger, tänk på kvalitet framför pris. Även om det kan vara frestande att spara några kronor på billigare kartonger, kan ett kvalitetsval spara dig pengar och huvudvärk i slutändan. Och som alltid, om du är osäker på vilken typ av kartong du behöver, är teamet på Jämförflytt.se här för att hjälpa till!

Är arbetsrelaterad flytthjälp avdragsgillt?2023-09-20T10:00:47+00:00

När det kommer till att flytta, letar många efter sätt att minska sina kostnader. En vanlig fråga vi stöter på här på Jämförflytt.se är: ”Är flytthjälp avdragsgillt?”. Så, låt oss dyka rakt in i ämnet!

Flytthjälp och skatteavdrag:

I Sverige kan du dra av vissa kostnader för flyttjänster under specifika omständigheter, särskilt när flytten är arbetsrelaterad. För att flytthjälpen ska vara avdragsgill måste dock några grundkrav uppfyllas:

 1. Arbetsrelaterad flytt: Om du flyttar minst 10 mil närmare din arbetsplats än från din föregående bostad kan du göra avdrag för flytten.
 2. Befintlig anställning: Flytten behöver vara kopplad till en befintlig anställning. Det kan handla om en ny anställning, men även om du fortsätter inom samma arbete men på en ny ort.
 3. Tidslimit: Flytten ska ske inom en viss tid efter att du har börjat din nya anställning.
 4. Kostnader: Endast faktiska kostnader för flytthjälp är avdragsgilla, och du behöver bevara kvitton eller fakturor som stöd för ditt avdrag.

Hur påverkar det dig som använder Jämförflytt.se?

När du bokar en flyttfirma via Jämförflytt.se får du alltid tydliga kvitton och dokumentation över dina kostnader, vilket gör det enkelt för dig att visa upp dessa vid behov för Skatteverket. Eftersom vi endast samarbetar med licensierade och noggrant granskade flyttfirmor, kan du vara säker på att all dokumentation är korrekt och i enlighet med gällande lagstiftning.

Om du planerar en arbetsrelaterad flytt kan det definitivt vara värt att undersöka möjligheten att dra av kostnaderna för flytthjälp. Med hjälp av Jämförflytt.se kan du enkelt jämföra olika flyttfirmor, boka den bästa tjänsten för dina behov, och få all nödvändig dokumentation för att kunna göra avdrag. Som alltid rekommenderar vi dock att du konsulterar Skatteverket eller en skatterådgivare för att vara säker på detaljerna kring ditt specifika avdrag.

Hur lång tid tar det att flytta med en flyttfirma?2023-09-20T09:36:21+00:00

Svaret kan variera beroende på flera faktorer, men med hjälp av Jämförflytt.se kan du förvänta dig en smidig och effektiv process. En normal flytt tar oftast mellan 3-9 timmar. Här går vi igenom de faktorer som påverkar tidsåtgången:

1. Mängd bohag: En av de största faktorerna som påverkar tiden är mängden saker du ska flytta. En mindre lägenhet kan kanske klara av en flytt på några timmar, medan ett större hus kan ta en hel dag eller mer.

2. Avstånd mellan bostäder: Avståndet mellan din nuvarande bostad och din nya kan också spela in. En flytt inom samma stad går snabbare än en flytt mellan två olika städer eller till och med länder.

3. Tilläggstjänster: Om du har valt tilläggstjänster som nedpackning eller flyttstädning kommer detta naturligtvis att lägga till tid på flyttdagen. Men kom ihåg att dessa tjänster också kan spara dig tid och energi i det långa loppet!

4. Förberedelser: En välorganiserad och förberedd flytt går snabbare. Med allt packat och klart innan flyttfirman anländer, kan du förvänta dig en mer effektiv process.

5. Flyttfirmans erfarenhet: Genom Jämförflytt.se är alla flyttfirmor licensierade, försäkrade och noggrant granskade. En erfaren flyttfirma kommer att hantera flytten mer effektivt, vilket kan påverka hur snabbt arbetet utförs.

6. Speciella objekt: Har du tunga eller skrymmande föremål som ett piano, konstverk eller speciella möbler? Dessa kan kräva extra tid och omsorg vid hantering.

Medan det är svårt att ge en exakt tid för hur länge en flytt tar, strävar Jämförflytt.se efter att göra processen så snabb och smidig som möjligt. Genom att jämföra olika flyttfirmor kan du välja den som bäst passar dina behov och därmed få en uppfattning om hur lång tid just din flytt kommer att ta. Oavsett, med rätt förberedelse och stöd, kan du räkna med en framgångsrik flyttdag!

Hur betalar man en flyttfirma via Jämförflytt.se?2023-09-20T09:31:05+00:00

Med Jämförflytt.se har vi försökt att göra betalningen så smidig, säker och transparent som möjligt. Här förklarar vi steg-för-steg hur du betalar för din flytt genom vår plattform:

1. Jämför och boka: Innan du kommer till betalningssteget, börjar allt med att jämföra olika flyttfirmor på vår plattform. När du har valt den som passar dina behov bäst kan du gå vidare till bokningsprocessen.

2. Transparenta priser: Med Jämförflytt.se får du full insyn i kostnaden. Priset baseras inte på uppskattningar eller timavgifter, utan på det du faktiskt ska flytta och det avstånd du planerar att flytta. Detta garanterar att det inte finns några dolda avgifter.

3. Säker betalningsportal: När du är redo att betala, kommer du att omdirigeras till en säker betalningsportal. Här kan du välja bland flera betalningsalternativ som kredit-/betalkort, direktbankbetalning eller andra populära betalningssätt.

4. Betalningsskydd: Ditt betalningsskydd är vår prioritet. Du betalar inte direkt till flyttfirman. Istället hålls dina pengar säkert med oss tills flytten är genomförd och allt har gått som planerat. Vi betalar sedan flyttfirman efter att din flytt är slutförd till full belåtenhet.

5. Möjlighet att avboka: Förståelse för oförutsedda omständigheter eller förändrade planer är viktigt. Med Jämförflytt.se kan du boka en flytt och avboka gratis upp till två dagar innan ditt flyttdatum.

6. Bekräftelse och kvitto: Efter att betalningen har genomförts, kommer du att få en bekräftelse via e-post med alla detaljer om din bokning. Se till att spara detta kvitto som en referens inför flyttdagen.

Vad ska man tänka på när man anlitar en flyttfirma?2023-09-20T09:23:45+00:00

Att flytta kan vara en av de mest stressfyllda upplevelserna i en persons liv. Oavsett om du flyttar inom ditt nuvarande bostadsområde eller till en helt ny stad, finns det många aspekter att överväga. Men hur vet du att du väljer rätt flyttfirma? Jämförflytt.se är här för att göra processen enklare och mer transparent för dig. Här kommer några tips att tänka på när du använder vår tjänst:

1. Använd vår jämförelsetjänst: Jämförflytt.se låter dig jämföra priser och tjänster från olika flyttfirmor. Du får en överblick av de bästa erbjudandena utan att behöva jaga offerter.

2. Läs recensioner: Använd vår plattform för att läsa recensioner från tidigare kunder. Detta ger dig en insikt i flyttfirmans pålitlighet och kvalitet.

3. Boka online: När du har hittat rätt flyttfirma, kan du enkelt boka tjänsten online genom Jämförflytt.se. Inga mer krångliga samtal eller mejl – bara några klick och du är klar!

4. Känn dig trygg med vår flyttgaranti: Om något skulle gå snett under flytten, har Jämförflytt.se en unik flyttgaranti. Om något inte lever upp till dina förväntningar kommer vi att återbetala hela beloppet du betalade för flyttjänsten.

5. Alltid försäkrad: Alla flyttfirmor på Jämförflytt.se är licensierade och försäkrade. Dessutom verifierar vi licenser, försäkringar och recensioner på varje flyttfirma. Dina saker är i trygga händer.

6. Inga dolda avgifter: Ett vanligt klagomål inom flyttbranschen är oväntade kostnader. Med Jämförflytt.se får du inga överraskningar på flyttdagen. Du betalar enbart för det du faktiskt flyttar, baserat på avståndet och de saker du tar med dig.

7. Tillgänglig kundsupport: Har du frågor eller bekymmer? Vårt kundsupportteam finns till hands måndag till fredag mellan 09:00 och 17:00. Och om du behöver nå team-ledaren under flytten, kan du göra det när som helst, vilken dag som helst.

Flytta smart med Jämförflytt.se! Vi har skapat denna plattform för att göra flyttprocessen så enkel och stressfri som möjligt för dig. Med oss vid din sida kan du vara säker på att du gör ett informerat val när det kommer till att anlita en flyttfirma.

Hur flyttar man billigast?2023-09-20T09:17:01+00:00

Flytten står för dörren, och budgeten är inte obegränsad. Men hur ser man till att hålla kostnaderna nere och ändå ha en framgångsrik flytt? Här kommer en enkel checklista för den som vill flytta så billigt som möjligt.

Checklista: Billig flytt

 1. Planera i förväg: Ju tidigare du börjar planera, desto större chans att hitta billigare alternativ och undvika oväntade kostnader.
 2. Jämför flera flyttfirmor: Jämför flera olika flyttfirmor, det gör du enklast direkt via vår hemsida Jämförflytt.se!
 3. Undvik högsäsongen: Försök flytta under lågsäsong, som mitt i månaden eller under vintermånaderna, då priser ofta kan vara lägre.
 4. Sälj eller skänk bort: Genom att sälja eller skänka bort saker du inte längre behöver, minskar du volymen av saker att flytta och sparar pengar.
 5. Packa själv: Köp eller skaffa begagnade flyttkartonger och packa dina saker själv för att spara in på packningskostnader.
 6. Utnyttja RUT-avdraget: I Sverige kan du dra nytta av RUT-avdraget för flytthjälp, vilket kan minska dina flyttkostnader avsevärt.
 7. Försäkra dina saker: Istället för att betala extra för en flyttfirmas försäkring, kolla om din hemförsäkring täcker skador under flytten. Hos oss på Jämförflytt.se är alla flyttfirmor försäkrade.
 8. Flyttstäd själv: Istället för att betala för flyttstädning, överväg att städa själv eller rekrytera några vänner för att hjälpa till.
 9. Var uppmärksam på dolda kostnader: Läs igenom avtalet med flyttfirman noggrant för att undvika oväntade avgifter eller kostnader. Hos oss på Jämförflytt.se finns inga dolda kostnader.

Att flytta behöver inte kosta en förmögenhet. Med lite planering, jämförelser och några smarta val kan du hålla dina flyttkostnader till ett minimum. Följ den här enkla checklistan för att flytta så billigt som möjligt och ge dig själv en lugn och ekonomiskt hållbar flyttupplevelse.

Hur långt innan ska man boka flyttfirma?2023-09-20T09:09:00+00:00

När flyttdagen närmar sig står många inför den viktiga frågan: Hur långt innan bör man boka sin flyttfirma? Att ha en förståelse för optimal tidpunkt kan underlätta planeringen avsevärt och säkerställa en smidig flytt.

Varför är det viktigt att boka i tid?

Att boka en flyttfirma i god tid ger dig flera fördelar:

 1. Fler alternativ: Ju tidigare du bokar, desto större chans har du att välja mellan olika flyttfirmor, och därmed hitta det företag som bäst matchar dina behov.
 2. Prisfördelar: Genom att boka tidigt kan du i många fall låsa in ett bättre pris. Vissa flyttfirmor kan ha rabatter för kunder som bokar i förväg.
 3. Färre stressmoment: Genom att säkra din bokning i tid kan du undvika den sista minuten-stressen och känna dig lugnare inför flytten.

När är det bäst att boka?

Generellt rekommenderas det att boka flyttfirma en månad i förväg. Dock kan detta variera beroende på flera faktorer:

 • Flyttens omfattning: För en större flytt kan det vara klokt att ge dig själv lite extra tid, speciellt om det finns särskilda tjänster du behöver, som nedpackning eller flyttstäd.
 • Säsong: Vissa tider på året är populärare flyttider, som i slutet av månaden eller under sommarmånaderna. Under dessa perioder kan det vara svårare att boka den önskade flyttfirman, så planera därför lite extra framåt.
 • Särskilda behov: Om du har specifika önskemål eller behov, som transport av tunga föremål eller ömtåliga antikviteter, kan det vara bra att ge flyttfirman extra tid för att förbereda sig.

Att flytta kan vara en av livets mest stressiga händelser, men genom att planera i förväg och säkra din bokning hos en flyttfirma kan mycket av den stressen minskas. Se till att ge dig själv tillräckligt med tid för att jämföra olika flyttfirmor, läsa recensioner, och hitta den bästa möjliga tjänsten för ditt specifika behov. Genom att förbereda i god tid kan du se fram emot en smidigare, mer avslappnad flytt.

Vad ingår när man anlitar en flyttfirma?2023-09-20T08:58:46+00:00

När det är dags att flytta kan det vara svårt att hålla reda på alla tjänster som en flyttfirma erbjuder. Här ger vi en snabb översikt över vad som oftast ingår och vilka extra tilläggstjänster du kan välja till:

 1. Transport: Hjärtat i alla flyttfirmors tjänster – säker transport av dina ägodelar från punkt A till punkt B.
 2. Lastning & lossning: Professionell lastning och lossning för att garantera att dina saker hanteras med omsorg.
 3. Försäkring: De flesta flyttfirmor inkluderar en basförsäkring som täcker dina ägodelar under flytten, men det är alltid bra att dubbelkolla exakt vad som ingår.
 4. Särskild hantering: För föremål som behöver det lilla extra – som konst eller antika föremål – finns oftast tjänster som säkerställer att de hanteras med yttersta omsorg.

Vanliga tilläggstjänster:

 • Flyttstäd: Ett populärt tillägg som många väljer. Istället för att du städar själv, kan flyttfirman ta hand om hela städningen av din gamla bostad, och ibland även den nya.
 • Nedpackning: Vissa firmor erbjuder att ta hand om hela packningsprocessen, vilket kan vara en skänk från ovan för de som har ont om tid.

Oavsett om du anlitar en flyttfirma i Stockholm, Göteborg eller någon annanstans, kan rätt val göra din flyttdag betydligt enklare.

Vad kostar det att anlita en flyttfirma?2023-09-16T00:22:40+00:00

Flyttfirma kostnader: En komplett guide till priser och besparingstips

När du överväger att anlita en flyttfirma kan kostnaderna variera kraftigt. Denna guide belyser hur mycket det kan kosta, och ger praktiska råd för att spara pengar under processen.

Hur mycket kostar en flyttfirma? Generellt kan priset för att anlita en flyttfirma variera mellan 5 000 och 15 000 kronor, beroende på olika faktorer. Vissa avgifter tas per kvadratmeter, medan andra baseras på tjänster som packning eller montering.

Vad påverkar priset?

 1. Flyttbil och transport: Kostnaden för transporten påverkas av avståndet och antal vändor.
 2. Packning och möbelmontering: Extra kostnader kan tillkomma om du behöver hjälp med dessa tjänster.
 3. Trappor och hissar: Brist på hiss eller trånga trappor kan höja priset.
 4. Försäkring: Särskilda föremål kan kräva extra försäkring.
 5. Förvaring: Om du behöver mellanlagring av ditt bohag kan det innebära dubbla flyttkostnader.

Sätt att spara pengar på din flytt

 1. Jämför offerter från olika flyttfirmor.
 2. Planera i förväg för att undvika oväntade avgifter.
 3. Be om hjälp från vänner och familj.
 4. Sortera och sälj oönskade föremål innan flytten.
 5. Undersök vilka tjänster du faktiskt behöver.
 6. Boka under vardagar för att få bättre priser.
 7. Förhandla med flyttföretagen.
 8. Boka i tid för att undvika höga sista minuten-priser.

Vad du bör tänka på när du anlitar en flyttfirma

 1. Omdömen: Kolla tidigare kunders omdömen om företaget.
 2. Erfarenhet: Se till att firman är erfaren med din typ av flytt.
 3. Licenser och försäkringar: Kontrollera att företaget är licensierat och försäkrat.
 4. Kostnadsstruktur: Var tydlig med vad som ingår i priset.
 5. Tillgänglighet: Se till att företaget är tillgängligt på ditt önskade flyttdatum.

Slutligen, oavsett om du väljer en lokal eller nationell flyttfirma, är det viktigt att göra grundlig research för att säkerställa att du får bästa möjliga service till bästa pris.

Dela med en vän!

Till toppen