När det kommer till att flytta, letar många efter sätt att minska sina kostnader. En vanlig fråga vi stöter på här på Jämförflytt.se är: ”Är flytthjälp avdragsgillt?”. Så, låt oss dyka rakt in i ämnet!

Flytthjälp och skatteavdrag:

I Sverige kan du dra av vissa kostnader för flyttjänster under specifika omständigheter, särskilt när flytten är arbetsrelaterad. För att flytthjälpen ska vara avdragsgill måste dock några grundkrav uppfyllas:

  1. Arbetsrelaterad flytt: Om du flyttar minst 10 mil närmare din arbetsplats än från din föregående bostad kan du göra avdrag för flytten.
  2. Befintlig anställning: Flytten behöver vara kopplad till en befintlig anställning. Det kan handla om en ny anställning, men även om du fortsätter inom samma arbete men på en ny ort.
  3. Tidslimit: Flytten ska ske inom en viss tid efter att du har börjat din nya anställning.
  4. Kostnader: Endast faktiska kostnader för flytthjälp är avdragsgilla, och du behöver bevara kvitton eller fakturor som stöd för ditt avdrag.

Hur påverkar det dig som använder Jämförflytt.se?

När du bokar en flyttfirma via Jämförflytt.se får du alltid tydliga kvitton och dokumentation över dina kostnader, vilket gör det enkelt för dig att visa upp dessa vid behov för Skatteverket. Eftersom vi endast samarbetar med licensierade och noggrant granskade flyttfirmor, kan du vara säker på att all dokumentation är korrekt och i enlighet med gällande lagstiftning.

Om du planerar en arbetsrelaterad flytt kan det definitivt vara värt att undersöka möjligheten att dra av kostnaderna för flytthjälp. Med hjälp av Jämförflytt.se kan du enkelt jämföra olika flyttfirmor, boka den bästa tjänsten för dina behov, och få all nödvändig dokumentation för att kunna göra avdrag. Som alltid rekommenderar vi dock att du konsulterar Skatteverket eller en skatterådgivare för att vara säker på detaljerna kring ditt specifika avdrag.