Flytten står för dörren, och budgeten är inte obegränsad. Men hur ser man till att hålla kostnaderna nere och ändå ha en framgångsrik flytt? Här kommer en enkel checklista för den som vill flytta så billigt som möjligt.

Checklista: Billig flytt

  1. Planera i förväg: Ju tidigare du börjar planera, desto större chans att hitta billigare alternativ och undvika oväntade kostnader.
  2. Jämför flera flyttfirmor: Jämför flera olika flyttfirmor, det gör du enklast direkt via vår hemsida Jämförflytt.se!
  3. Undvik högsäsongen: Försök flytta under lågsäsong, som mitt i månaden eller under vintermånaderna, då priser ofta kan vara lägre.
  4. Sälj eller skänk bort: Genom att sälja eller skänka bort saker du inte längre behöver, minskar du volymen av saker att flytta och sparar pengar.
  5. Packa själv: Köp eller skaffa begagnade flyttkartonger och packa dina saker själv för att spara in på packningskostnader.
  6. Utnyttja RUT-avdraget: I Sverige kan du dra nytta av RUT-avdraget för flytthjälp, vilket kan minska dina flyttkostnader avsevärt.
  7. Försäkra dina saker: Istället för att betala extra för en flyttfirmas försäkring, kolla om din hemförsäkring täcker skador under flytten. Hos oss på Jämförflytt.se är alla flyttfirmor försäkrade.
  8. Flyttstäd själv: Istället för att betala för flyttstädning, överväg att städa själv eller rekrytera några vänner för att hjälpa till.
  9. Var uppmärksam på dolda kostnader: Läs igenom avtalet med flyttfirman noggrant för att undvika oväntade avgifter eller kostnader. Hos oss på Jämförflytt.se finns inga dolda kostnader.

Att flytta behöver inte kosta en förmögenhet. Med lite planering, jämförelser och några smarta val kan du hålla dina flyttkostnader till ett minimum. Följ den här enkla checklistan för att flytta så billigt som möjligt och ge dig själv en lugn och ekonomiskt hållbar flyttupplevelse.